Cultivarea telinei

Cultivarea telinei
Obtinerea rasadului de telina are loc la sfarsitul iernii, in luna februarie. Semintele se seamana in spatii protejate, in ladite sau rasadnite, la o adancime de 0,5 - 1cm. Pentru uniformizarea rasaririi, semintele de telina se pot amesteca inainte de semanat cu un amestec inert, nisip sau rumegus. Norma de semanat la telina este de trei grame pe un metru patrat.
Ele vor germina in 15 zile. In toata aceasta perioada se va pastra o temperatura optima de 18 grade Celsius la nivelul solului si o umiditate in sol de 80-90%. Repicatul are loc in momentul in care telina ajunge in fenofaza de doua frunze adevarate. Repicatul are loc pe cuburi nutritive sau in ghivece individuale. Telina se cultiva prin rasad deoarece ritmul de crestere al acesteia este lent si astfel este fortata sa ajunga la maturitate mai devreme. Prin infiintarea culturii in acest mod recoltarea are loc mai timpuriu. Plantarea rasadurilor de telina se poate face si in culturi intercalate sau printre randurile de pomi fructiferi, telina nefiind pretentioasa fata de lumina. In schimb, are cerinte mari legate de umiditate. Nu suporta seceta si irigatul este o lucrare iobligatorie.

Votati articolul

Cultivarea telinei
Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =