Importanta pamantului de calitate in cultivarea plantelor

Importanta pamantului de calitate in cultivarea plantelor
Pentru a creste si dezvolta normal, plantele au nevoie de hrana pe care o iau din pamant. Atunci cand solul este sarac si lipsit de elementele de baza care hranesc planta, aceasta se va usca.

Obtinerea unei gradini pline de flori si cultivarea acestea cu succes tine, in mare parte, si de calitatea solului (mai ales cand e virba de plante cultivate in ghivece) sau de priceperea gradinarului de a corecta deficientele existente. Chiar si pamantul de gradina, care de obicei este mult mai bun din punct de vedere calitativ, are nevoie de imbunatatiri sistematice prin folosirea ingrasamintelor organice sau minerale.

Solurile se impart in trei tipuri, in functie de continutul de nisip si particule de argila: soluri usoare, mijlocii si grele; cele usoare se lucreaza foarte usor in comparatie cu cele grele, insa pierd apa extrem de rapid.

La semanat e nevoie de un pamant usor, nisipos, amestecat cu mranita si pamant de frunze. Pe masura ce plantele cresc, mai ales in cazul plantelor de ghiveci, substratul trebuie schimbat si inlocuit cu un amestec format in mare parte din pamant de telina.

Plantele care fac flori utilizeaza toate substantele nutritive din sol, motiv pentru care acesta trebuie imbunatatit cu balegar bine descompus, mranita, compost sau ingrasaminte chimice cu actiune rapida. Dupa imprastierea ingrasamintelor, se sapa bine, pentru ca acestea sa se amestece cu pamantul. Plantele trebuie bine udate in aceasta perioada.

Votati articolul

Importanta pamantului de calitate in cultivarea plantelor
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =