Crassula ovata - Arborele de jad sau Arborele prieteniei

Crassula ovata - Arborele de jad sau Arborele prieteniei
Crassula ovata este alta planta suculenta foarte indragita de iubitorii plantelor de aprtament. Numita si arborele de jad sau arborele prieteniei, se spune ca aduce noroc proprietarilor si este o excelenta idee de cadou. Face parte din familia Crassulaceae si nu este foarte pretentioasa.

Crassula are nevoie de multa lumina, chiar soare direct. Se uda din abundenta primavara si vara, cu grija ca apa in exces sa nu stea in tavita prea mult. Prefera temperaturi de pana in 21 de grade Celsius, insa este adaptata verilor caniculare de la noi; iarna nu se tine la mai putin de 15 grade. Pamantul trebuie sa fie bogat, usor drenabil si acid (6.0 pH).

Se fertilizeaza mai ales in perioada de vegetatie, cu o substanta echilibrata, la 1/4 concentratie pentru plantele mature si cu mai putin nitrogen la plantele tinere. Transplantarea se face la nevoie, cand radacinile au consumat pamantul, dar numai in anotimpurile calde.

Crassula se inmulteste extrem de usor prin frunze; acestea se rup cu tot cu petiol si se tin in apa pana cand fac radacini.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 2 =