Cate tipuri de muscate se cultiva in ghivece?

Cate tipuri de muscate se cultiva in ghivece?
Muscatele sunt cele mai cunoscute si mai raspandite plante ornamentale de ghiveci. originare din Africa de Sud, s-au raspandit in toata lumea devenind vedetele ghivecelor instalate la ferestrre. Asta, datorita adaptabilitatii lor si usurintei in ingrijire. Au nevoie de soare pentru a inflori, dar tolereaza si semiumbra sau chiar umbra. Iarna nu sunt pretentioase in privinta temperaturii. Tolereaza seceta si uscaciunea, se inmultesc usor prin butasi inradacinati in apa.

Iata care sunt principalele varietati de muscate cultivate:

Muscata obisnuita - Pelargonium zonale - este cea mai intalnita specie. Are nevoie de o temperatura de zece grade pe perioada sezonului rece, dar pot ierna si in spatii intunecate, precum beciurile, daca nu ingheata. Se transplanteaza apoi primavara.

Muscata cu frunza de iedera - Pelargonium peltatum - este muscata pletoasa, atarnatoara. Este mai sensibila decat muscata obisnuita si mai pretentioasa in privinta temperaturii.

Muscata englezeasca - Pelargonium grandiflorum - este muscata cu flori mari. Planta infloreste incepand din luna martie. Dupa inflorire, muscatele cu flori mari nu se mai uda abundent, avand nevoie de o perioada scurta de repaus. Vara se feresc de soarele direct si se mentin intr-un spatiu umbros si racoros. Muscata englezeasca se transplanteaza anual in luna februarie si i se adinistreaza ingrasamant, pentru a inflori abundent inluna martie.

Muscatele parfumate fac parte din speciile Pelargonium fragrans si Pelargonium odoratissimum. Florile acestora au un parfum placut si subtil de lamaita.

Muscatele trandafir (Pelargonium radula - foto) au florile asemanatoare ca parfum cu trandafirii de gradina.

Votati articolul

Cate tipuri de muscate se cultiva in ghivece?
Rating:
Nota: 4.04 din 5 - 53 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =