Camelia, trandafirul japonez

Camelia, trandafirul japonez
Camelia sau trandafirul japonez este un arbust originar din Japonia, China si Coreea. In Europa este cultivata din secolul al 18-lea si este foarte indragita pentru florile de mari dimensiuni, asemanatoare cu trandafirii, de culoare alba, rosie sau violet si frunzele mereu verzi.

Camelia poate atinge cel mult 2m inaltime si creste intens primavara si vara. Bobocii se formeaza spre sfarsitul verii; in aceasta perioada, planta nu trebuie mutata sau miscata, udata in exces sau supusa unor temperaturi oscilante, pentru ca isi va pierde bobocii. Incepand cu octombrie si pana in februarie, arbustul trebuie sa intre usor intr-o perioada de repaus: sunt recomandate temperaturi de cel mult 10 grade Celsius, departe de sursele de caldura, udari mai rare. In luna februarie se deschid de obicei florile de camelie si atunci pamantul trebuie afanat, se poate schimba giveciul, arbustul incepe sa se ude regulat.

Camelia are nevoie de multa lumina indirecta, si prefera temperaturile scazute.

Se inmulteste prin butasi, fragmente de ramurele cu cel putin doua noduri. Operatiunea se face primavara sau vara, pana in septembrie.

Votati articolul

Camelia, trandafirul japonez
Rating:
Nota: 4.79 din 5 - 7 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =