Caladium, planta cu frunze viu colorate

Caladium, planta cu frunze viu colorate
Caladium este o planta tropicala cultivata pentru foliajul sau vibrant si colorat. Iubitorii gradinaritului au de ales intre speciile cu combinatii de verde, roz, rosu, alb si galben.

Caladium iubeste umiditatea si caldura. Pentru ca foliajul sa aiba culori vii, planta trebuie protejata de razele directe ale soarelui.

Cel mai bine se dezvolta pe un pervaz umbrit, orientat inspre est. Are nevoie de pamant bogat, umed, dar usor drenabil. Planta se fertilizeaza saptamanal, cu o substanta speciala pentru dezvoltarea foliajului.

Caladium se uda regulat si din abundenta, astfel incat pamantul sa fie mereu umed, dar nu imbibat cu apa, pentru ca radacinile pot sa putrezeasca.

Cand vine toamna, Caladium trebuie adus in casa inaintea inghetului. Frunzele se usuca si cad, iar radacinile se scot din pamant si se pastreaza in cutii cu muschi, la temperaturi scazute, de pana in 10 grade.

Radacinile de Caladium se planteaza din nou in martie, in turba.

Votati articolul

Caladium, planta cu frunze viu colorate
Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =