Boabe de zapada, un arbust rezistent pentru gradini luminate

Boabe de zapada, un arbust rezistent pentru gradini luminate
Desi pare a fi numele unei prajituri, Boabe de zapada este un arbust de gradina, cunoscut si cu denumirea stiintifica de Symphoricarpus albus.

Arbustul face parte din familia Caprifoliaceae, este originar din America de Nord si America Centrala si are un aspect compact, cu frunze relativ micute, rotunde, de culoare verde inchis, care contracteaza puternic cu fructele-bobite de culoare alba.

Symphoricarpus albus iubeste lumina, deci se dezvolta cel mai bine in plin soare, in spatii deschise. Este foarte rezistent la canicula si seceta, insa trebuie udat regulat si din abundenta. Pamantul nu trebuie sa fie neaparat de buna calitate sau ingrasat. In plus, nu are nevoie de fertilizari. Pe timpul iernii, arbustul trebuie protejat de curentii puternici de aer.

Se inmulteste prin lastari cu 3-4 noduri, care se planteaza intr-un pamant usor si care se uda des; o alta metoda de inmultire este prin seminte, insa e mai anevoioasa si nu are intotdeauna succes.

Votati articolul

Boabe de zapada, un arbust rezistent pentru gradini luminate
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 1 comentarii

Stanciu Andreea 08 Aprilie 2019
buna ziua. de unde pot cumpara Boabe de zapada? pret? cat sta inflorit?rnmultumesc

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =