Beloperone, cultivare si ingrijre

Beloperone, cultivare si ingrijre
Beloperone sau planta crevete face parte din familia Acanthaceae si este originara din Mexic. In Europa a ajuns de abia in 1936 si s-a adaptat perfect la climatul temperat de la noi.

Beloperone are aspectul unui arbust, cu ramuri subtiri si delicate, frunze persistente si mici si flori ciudate, asemanatoare cu spicele. Planta infloreste abundent aproape tot anul, insa are nevoie de o perioada de repaus pe timpul iernii, cand se tine la cel putin 15 grade Celsius si se uda mai putin. Are nevoie de pamant bogat. Se uda moderat, indiferent de anotimp, cu mare grija sa nu se ude frunzele.

Se tunde primavara si, daca planta este tanara si sanatoasa, se ciupeste primul rand de flori pentru a stimula formarea viguroasa a tufei. Tot acum se inlocuieste pamantul cu unul mai bogat si mai proaspat.

Fertilizarile se fac pe toata perioada de vara, lunar. Planta se inmulteste prin butasi din varfurile lastarilor, toamna sau iarna.

Votati articolul

Beloperone, cultivare si ingrijre
Rating:
Nota: 5 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 4 =