Anthurium, floarea flamingo

Anthurium, floarea flamingo
Floarea flamingo sau Anthurium face parte din familia Araceae, iar numele ii vine de la pasarea cu care seamana foarte bine. Este originara din zona tropicala a continentului sud-american.

Floarea flamingo este o planta deosebita, care face flori ciudate, numite bace; aceste sunt lunguiete, subtiri su usor tepoase, de culoare galbena si sunt inconjurate de o frunza mare, de culoare rosie sau galben-verzuie.

Floarea flamingo are nevoie de caldura, umiditate si lumina multa pentru a se dezvolta corespunzator. Pamantul trebuie sa fie bogat, preferabil realizat dintr-un amestec de turba, pamant de gradina si mranita.

Pentru ca radacinile sa nu fie afectate de umiditate, se poate amplasa pe fundul ghiveciului un strat de pietre sau cioburi. Ghiveciul trebuie ferite de lumina directa a soarelui.

Floarea flamingo are nevoie de o perioada de repaus iarna. Se inmulteste prin despartirea radacinilor, butasi sau seminte.

Votati articolul

Anthurium, floarea flamingo
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =