Afaceri din cultivarea plantelor medicinale: sunatoarea

Afaceri din cultivarea plantelor medicinale: sunatoarea
Tehnologia de cultivare a sunatoarei nu este dificila nici macar pentru un agricultor incepator, insa exista anumite particularitati asupra carora cultivatorul de plante medicinale trebuie sa acorde mai multa atentie.

In cazul infiintarii unei culturi de sunatoare, spre exemplu, cel mai important aspect este controlul imburuienarii, mai ales in primele etape de vegetatie. Pentru ca valoarea acestei culturi sporeste substantial atunci cand este certificata ecologic, controlul buruienilor se face fara ajutorul erbicidelor chimice.

De aceea, masurile profilactice, agrotehnice, joaca un rol important. In primul rand, sunatoarea se infiinteaza pe terenuri cat mai curate, fara surse de imburuienare in apropiere. Cultura poate fi infiintata dupa soia sau in miriste de grau sau orz. Terenul trebuie sa fie bine ingrasat cu ingrasaminte organice, doza recomandata de literatura de specialitate fiind de 15-18 tone ingrasamant organic la hectar.

Prima lucrare a solului este dezmiristitul, prin discuire, urmata de o aratura adanca in toamna. Dupa arat si pana la semanat se mai intra de cateva ori cu discul usor sau cultivatorul pentru distrugerea si epuizarea buruienilor. Semanatul se face toamna tarziu, urmat imediat de o tavalugire. Adancimea de semanat este 0,5 cm. Se face pe randuri, la 50 cm, cu o norma de semanat de 4 kg la hectar. Semintele, fiind mici, se pot amesteca cu nisip sau rumegus.

Controlul buruienilor se face prin prasile sau pliviri repetate. Plantele se recolteaza de la imbobocit pana la inflorirea deplina, cu o cositoare mecanica reglata la inaltimea de 20-25 cm. Recoltarea se face in vara anului urmator, fiind urmata de o alta recoltare dupa 40-45 de zile.

Votati articolul

Afaceri din cultivarea plantelor medicinale: sunatoarea
Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =