Ceaiul de sunatoare, izvor de sanatate

Ceaiul de sunatoare, izvor de sanatate
Sunatoarea este o planta medicinala care se recomanda pentru tratarea starilor de nervozitate, insomnie, anxietate. De asemenea, nu ar trebui sa iti lipseasca din casa daca suferi de colita, litiaza biliara, gastrita hiperacida, ulcer.
Ceaiul de sunatoare este excelent in zilele calduroase de vara pentru ca are efecte energizante si mentine organismul hidratat.

Denumiri populare: lemnie, sunaica, pojamita

Planta contine substante cu numeroase proprietati terapeutice: uleiuri volatile, saponine, colina. Este disponibila sub forma de tinctura, capsule sau ceaiuri.

Este folosita de sute de ani pentru tratarea a numeroase afectiuni printre care se numara infectii, probleme stomacale, insomnii etc.

Cum se prepara ceaiul de sunatoare?

Infuzia de sunatoare se prepara foarte simplu: peste o lingurita de planta maruntita se adauga 200 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 15 minute si se strecoara. Se beau 2 cani de ceai de sunatoare pe zi, dimineata si seara.

Invinge depresia si anxietatea

Numeroase studii au demonstrat ca sunatoarea este cel mai puternic antidepresiv natural. Trebuie tinut cont ca este recomandata pentru stari de teama, tensiune si stres. Datorita unei substante cu proprietati sedative este eficienta mai ales pentru persoanele cu stari depresive.

Ajuta la tratarea arsurilor

Datorita proprietatile antibacteriene si antiinflamatoare, sunatoarea este folosita ca remediu naturist in tratarea arsurilor, a inflamatiilor si a iritatiilor.

Combate tusea

Gratie proprietatilor antivirale, sunatoarea ajuta la ameliorarea congestiei si tusei.

Sustine sistemul digestiv

De asemenea, aceasta uimitoare planta combate crampele stomacale, gastritele hiperacide, ulcerul gastric si duodenal.

Contraindicatii

Desi sunatoare are foarte multe beneficii pentru sanatate, ceaiul nu se consuma de femeile care folosesc contraceptive orale.

De asemenea, planta poate sa interactioneze cu antidepresive, anticoagulante, medicamente pentru astm, antiinflamatoare nesteroidiene, medicamente antihipertensive.

Nu se consuma in timpul sarcinii si alaptarii.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =