Topul alimentelor care previn diabetul

Topul alimentelor care previn diabetul
Diabetul zaharat este o boala cronica netransmisibila care afecteaza in prezent peste 346 de milioane de oameni din intreaga lume, potrivit celor mai recente statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Se estimeaza ca pana in 2030 numarul de decese cauzate de diabet se va dubla.
Va prezentam prin randurile de mai jos un top al alimentelor care au capacitatea de a regla nivelul de zahar din sange:

Nuci si alune

Studii recente arata ca nucile si migdalele incluse in dieta reduc riscul de diabet cu pana la 21%. Un pumn de migdale, nuci sau caju consumate zilnic iti potolesc foamea si, in plus, reprezinta o sursa excelenta de grasimi sanatoase. Cei care consuma regulat nuci au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare.

Fasole

Fasolea este recomandata pentru diabetici din cauza indicelui glicemic scazut. Datorita glucidelor, proteinelor si fibrelor solubile, fasolea regleaza nivelul de zahar din sange si previne riscul de infarct.

Fulgi de ovaz

Un mic dejun bazat pe fulgi de ovaz este benefic pentru diabetici, tinand sub control nivelurile de zahar din sange. Ovazul contine o fibra numita beta-glucan care face minuni pentru cei care sufera de diabet.

Ovazul este bun pentru pentru inima si contine fibre solubile care incetinesc eliberarea glucozei din sange, regland astfel nivelul de zahar din organism.

Legume cu frunze verzi

O dieta bogata in legume cu frunze verzi reduce riscul de diabet de tip 2. Spanacul, napii, guliile, varza, broccoli, salata verde - toate aceste legume sunt sarace in calorii si carbohidrati. Cel putin o portie si jumatate de legume verzi pe zi reduce diabetul cu 14%.

Citrice

Conform unor studii recente, diabeticii sufera de deficit de vitamina C, prin urmare citricele bogate in antioxidanti sunt o idee excelenta pentru o gustare. Grapefruitul, portocalele si lamaile au proprietati asemanatoare insulinei, fiind benefice pentru ce care sufera de aceasta boala.

Oua

Ouale sunt alimente perfecte pentru masa musculara deoarece contin proteine. Albusurile de ou previn diabetul de tip 2, sunt bogate in proteine slabe si sarace in carbohidrati.

Iaurt degresat

Iaurtul este ideal pentru diabetici deoarece are putine grasimi si zahar. In iaurt puteti adauga bucati de fructe proaspete. De asemenea, iaurtul poate inlocui maioneza din salate.

Peste

Cercetatorii spun ca pestele creste sensibilitatea la insulina, din cauza continutului de acizi grasi omega 3. Sursa excelenta de proteine, pestele reduce concentratia de glucoza din sange si, prin urmare, scade riscul de diabet.

Somonul este bogat in acizi grasi omega 3 si ajuta la reducerea inflamatiei si scade nivelul de zahar din sange.

Ceai verde

Inflamatiile cronice - cauzate de alimente bogate in grasimi, de lipsa de exercitii fizice si de o dieta saraca in fructe si legume - creste riscul de boli cardiace si scade capacitatea organismului de a absorbi zahar din sange. O solutie simpla este consumul de ceai verde. Bogat in flavonoizi, ceaiul verde combate inflamatia si stimuleaza activitatea insulinei.

Sursa articol: www.discovery-zone.com

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =