Cum scapi de stres si insomnie

Cum scapi de stres si insomnie
Insomnia este o afectiune frecventa in cazul persoanelor hiperactive, care lucreaza in conditii de stres. Din fericire, nu este cazul sa apelezi la medicamente pentru ca exista o serie de ceaiuri cu efecte imbatabile, calmante, relaxante si sedative. INFOCASASIGRADINA iti arata care sunt plantele potrivite pentru tine.

radacina de valeriana

O lingurita de planta la o cana cu apa clocotita se infuzeaza cateva minute. Se bea inainte de culcare.

conuri de hamei

Ceaiul se prepara infuzand o lingurita de planta la o cana cu apa. Se beau doua cani pe zi.

flori de tei

Se beau doua sau trei cani de ceai pe zi, obtinute din doua lingurite de flori la o cana.

flori de levantica

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta (sau un pliculet) la o cana cu apa si se beau doua cani pe zi.

maghiran

Ceaiul de maghiran este relaxant, aromat si sedativ. Impotrova insomniei si stresului se beau doua sau chiar trei cani pe zi. Produce cresterea temperaturii, evitati acest ceai vara in perioadele caniculare, sau reduceti cantitatea.

marar

Putini cunosc faptul ca banalul marar este un remediu puternic al insomniei. Se foloseste un decoct din seminte (o lingurita la cana) care se bea imediat inainte de culcare.

talpa gastii

Talpa gastii este un sedativ puternic, care produse scaderea tensiunii. Infuzia se obtine din trei lilnguri de planta la o cana. Se beau 3-5 linguri pe zi, din care ultimele doua inainte de culcare.

rizom de obligeana

Se foloseste infuzia sau maceratul la rece (o lingurita la o cana, 2-3 ore). Se bea treptat, in cursul unei zile, inclusiv inainte de culcare.

deditel

Se beau doua cani pe zi din infuzia obtinuta dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa clocotita.

leustean

Condimentul nelipsit din ciorbe este, la randul sau, un sedativ si calmant al sistemului nervos. Se folosesc in terapie atat radacinile cat si frunzele. Infuzia se prepara din doua lingurite de frunze uscate la o cana cu apa fierbinte, iar decoctul dintr-o lingurita de radacina maruntita. Se bea inainte de culcare.

Votati articolul

Cum scapi de stres si insomnie
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =