Tarta cu pere

Tarta cu pere
Perele sunt deja in parga iar productiile de anul acesta se anunta foarte bune. Sunt ideale pentru compoturi, dar si pentru dulciuri precum tarta cu pere.

Pentru prepararea aluatului avem nevoie de 3 pahare de faina, sare, un pahar de ulei, o lingura de unt si putina apa.

Pentru umplutura folosim fructe proaspete, curatate si spalate, taiate in felii subtiri. Mai avem nevoie de zahar, cam trei sferturi de pahar, un sfert de pahar de faina, scortisoara, zeama de lamaie, o lingura de unt.

Din aluat se intind doua foi rotunde. Prima foaie se aseaza in forma, apoi se adauga compozitia. Zaharul se amesteca cu faina, perele, mirodeniile si cu untul topit. La final, se stropeste cu zeama de lamaie.

A doua foaie de aluat Se aseaza deasupra si se unes cmarginile presand usor cu degetele. Foaia de deasupra se inteapa apoi cu varful unui cutit de cateva ori. Se tine la cuptor 45 de minute.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =