5 probleme cu incalzirea pe perioada iernii, de rezolvat inca de azi

5 probleme cu incalzirea pe perioada iernii, de rezolvat inca de azi
Nu mai este mult si iarna va bate la usa, iar orice gospodar trebuie sa fie pregatit pentru sezonul rece. Curtea trebuie sa fie aranjata inainte de primele zapezi, iar casa trebuie sa ofere confortul suprem pentru zilele geroase sau cu viscol si caderi masive de zapada. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci inca de azi este sa verifici daca totul este in regula in casa ta. Ultima problema pe care ai vrea sa o ai pe cap in timp ce zapada se aduna la geamuri va fi sa cauti un meserias care sa te scape de frigul din locuinta si eventualele scurgeri prin acoperis.

5 probleme cu incalzirea pe perioada iernii, de rezolvat inca de azi:

 

1. Izolarea peretilor

Nu este inca prea tarziu sa iei in calcul mici reparatii prin casa. Izolarea peretilor pentru perioada iernii este una dintre conditiile esentiale ca locuinta ta sa fie eficienta din punct de vedere termic. In acest fel, te vei simti si mai bine in casa, la caldura, si vei reusi sa salvezi bani la factura lunara. O casa eficienta termic poate reprezenta o cheltuiala initiala in plus, dar vine la pachet cu mai multa liniste pentru tine si familia ta. Foloseste materiale speciale pentru izolarea termica, dar nu exagerat de groase, pentru ca astfel peretii casei nu vor mai respira si vei avea nevoie de un sistem de ventilatie special. In plus, exista riscul aparitiei mucegaiului.

 

2. Aparate ineficiente

Inainte de venirea iernii, ia fiecare aparat de incalzire din casa la mana si fii atent sa nu existe probleme sau componente ineficiente. Caloriferele trebuie aerisite corect, iar centrala termica trebuie verificata pentru orice piesa defecta. Daca descoperi probleme, rezolva-le folosind piese pentru centrale termice achizitionate din astfel de locuri specializate si de incredere. O verificare tehnica pentru centrala termica trebuie facuta din doi in doi ani.

 

3. Acoperis cu scurgeri

Ultimul lucru cu care ai vrea sa te trezesti iarna e un acoperis cu probleme. Motiv pentru care o inspectie corecta e mai mult decat necesara. Verifica-l daca are bucati care se pot desprinde usor, cauta eventuale gauri in acoperis prin care se poate scurge apa in casa, stai cu ochii dupa pete neobisnuite si pregateste-te de iarna cu parazapezi pentru acoperis sau cabluri speciale de incalzire care te vor scapa de muntii de omat care se vor aduna pe acoperis. In acelasi timp, asigura-te ca jgheaburile si burlanele de scurgere sunt curatate.

 

4. Podea fara incalzire

O podea cu incalzire reprezinta o investitie pe care nu multi sunt dispusi sa o faca. Pentru o casa mai rece din cauza materialelor de constructie, o astfel de podea ar putea ridica enorm nivelul de confort din locuinta pentru tine si ai tai. Incearca sa iei in calcul si o astfel de varianta, daca simti ca locuinta ta va fi foarte friguroasa in aceasta iarna.

 

5. Usi si geamuri cu probleme

Am lasat acest sfat la urma, pentru ca este si cel mai evident dintre toate. Nu poti avea o casa izolata corespunzator din punct de vedere termic, atata timp cat usile si geamurile nu se inchid complet. Usile pe care ai aplicat in ultimii ani mai multe straturi de vopsea, ca sa arate mai aspectuos, ar trebui schimbate. Din pricina caldurii si a condensului, vopseaua se va umfla, iar usile  isi vor pierde eficienta in casa. Geamurile care au fisuri sau crapaturi trebuie neaparat schimbate, iar daca simti ca vantul sufla pe langa rame, atunci ia in calcul o investitie mai mare asupra izolarii corecte a ferestrelor.

 

Incalzirea corecta a locuintei este principala problema pe perioada iernii. Tocmai din acest motiv o inspectie generala este obligatorie, chiar daca iti va fura putin din timp. Investeste cateva ore acum si sume mici pentru schimbarea punctuala a unor piese necesare, decat sa cheltui multi bani mai incolo, cand potentialele probleme ale casei se vor agrava.


Sursa foto: Shutterstock / Copyright ARENA Creative

Votati articolul

5 probleme cu incalzirea pe perioada iernii, de rezolvat inca de azi
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =