Tarta cu ananas si nuci
Pentru aluat, ei nevoie de:
400g faina
1/2 lingurita sare
100ml ulei
50ml apa
Pentru umplutura, ai nevoie de:
5 linguri faina
200g zahar
6 linguri stafide
1/2 cana nuci pisate
1 lingurita esenta de vanilie
300ml apa fierbinte
1 cutie cu ananas
Preparare:
Bucatile de ananas se lasa la scurs pentru cateva ore.
Se porneste cuptorul. Se amesteca bine toate ingredientele pentru
aluat, iar compozitia se intinde intr-o forma de silicon, inel culinar
sau vas de sticla termorezistenta. Se da la cuptor pentru 15-20 de
minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
Separat, se amesteca ingredientele uscate pentru umplutura in afara de ananas si vanilie, se incorporeaza incet si apa clocotita si se pune pe foc pana se ingroasa. Cand a devenit o crema densa, se ia de pe foc, se lasa la racit si cand s-a mai racorit se adauga esenta de vanilie.
Pe tarta se aseaza frumos bucatile de ananas si apoi crema deasupra. Se da la cuptor pentru inca 20-30 de minute. Se serveste rece, simpla, cu frisca sau ciocolata.
Comentarii 1 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.