Spuma de ciocolata cu nuci

Spuma de ciocolata cu nuci
Cand simti ca ai nevoie de energie, dar nu vrei sa mananci o ciocolata din comert, plina de arome sintetice si coloranti, e bine sa incerci acest desert simplu, rapid si economic. La nevoie, spuma de ciocolata se poate transforma intr-un desert elegant, la fel de bine cum poate fi consumat si in pijamale, la un film cu prietenii.

Ingrediente:
4 oua
100 g ciocolata de menaj
10 nuci

Preparare:
Ciocolata se topeste alaturi de putina apa (4 lingurite), la foc mic, sau in bain-marie. Dupa ce se ia de pe foc, se aduaga galbenusurile pe rand si la final albusurile batute spuma. Nucile se maruntesc si se amesteca si ele in crema, cu grija. Crema de ciocolata se toarna in pahare decorative si se baga la frigider pentru 30 de minute.

Se poate servi ca atare, decorata cu frisca, fructe proaspete sau uscate; o alta varianta este pastrarea la congelator pentru 1-2 ore, pentru a face inghetata. Aceasta spuma de ciocolata poate fi folosita si la torturi, in locul altor creme.

Votati articolul

Spuma de ciocolata cu nuci
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =