Saltele pentru eliminarea durerilor de spate si un somn odihnitor

Saltele pentru eliminarea durerilor de spate si un somn odihnitor
Exista diferite tipuri de miezuri de saltele, cum ar fi saltele cu gel, saltele ortopedice, saltele din fibra de cocos. Cu saltele ortopedice, confortul poate fi controlat atat de bine, iar elasticitatea punctului este adesea foarte buna. Pe de alta parte, pot fi interesante si saltelele din spuma poliuretanica cu plasa de arcuri tip Bonell, cu doua fete, de iarna si de vara si buton de aerisire.

 

 

Saltele din spuma poliuretanica

Spuma rece este formata din poliuretan. In functie de calitate si densitate, materialul este taiat dintr-un bloc, din care se realizeaza viitoarea saltea. Se obtin apoi diferite grade de duritate, prin sectiuni transversale suplimentare sau gauri in material. Uneori se folosesc spume de diferite densitati, care apoi sunt lipite impreuna pentru a forma o saltea. Saltelele din spuma rece sunt disponibile si ca o versiune foarte simpla, fara zonare. Cu toate acestea, sunt recomandabile doar modele de inalta calitate a caror rezistenta, densitate si manopera se potrivesc cu greutatea ta corporala si unde suprafata de culcare este impartita in mai multe zone, pentru un sprijin ideal. Cu saltele din spuma poliuretanica si arcuri Bonell, vei transpira mai putin decat pe alte tipuri de saltele. 

Saltele ortopedice

Din ce in ce mai multe persoane au probleme cu discul intervertebral si probleme cu spatele. Sunt de obicei coplesiti cand vine vorba de gasirea saltelei potrivite pentru un somn odihnitor si ergonomic. Doar o saltea ortopedica potrivita poate ajuta persoanele cu afectiuni ale coloanei vertebrale (hernie de disc, deformari ale coloanei vertebrale, paralizii) sau dureri de spate si gat. Saltelele ortopedice bune asigura ca coloana vertebrala isi pastreaza curba dubla insa atunci cand stai intins pe o parte. In niciun caz discurile intervertebrale nu trebuie comprimate. Gradul de fermitate este subiectiv, deoarece unele persoane prefera o saltea moale, altii una cu o duritate mai mare. O saltea cu duritate medie ofera o senzatie ferma, dar nu incomoda de culcat.

Saltele – tipuri de duritate

Parerea conform careia, daca ai probleme ortopedice ar trebui neaparat sa te intinzi pe o suprafata dura, este acum considerata depasita, deoarece dormitul pe o saltea dura poate creste senzatia de durere. Salteaua ortopedica nu trebuie sa fie nici prea moale si nici prea tare, ci trebuie sa-ti ofere confort la dormit, indiferent de problemele pe care le ai cu spatele. Saltelele cu miez cu arcuri  buzunar ofera o mai buna elasticitate a punctelor. Cu ele, corpul se scufunda acolo unde se odihneste si este sprijinit in alte locuri. Astfel de saltele ortopedice sunt cele mai potrivite daca ai probleme ortopedice. Saltelele ortopedice din latex ofera o potrivire buna corpului, dar sunt mai scumpe decat alte saltele de dormit ortopedice. In plus, sunt mai grele. Saltelele ortopedice sunt disponibile cu 5 sau 7 zone de culcare. Daca ai doar 5 zone de culcare, acestea sunt mai diferentiate decat saltelele de dormit obisnuite. Unii producatori ofera o solutie alternativa: toppere care sunt in general, mai moi. Saltelele ortopedice sunt prevazute si cu canale de aer, care asigura o ventilatie suficienta si astfel, asigura un climat de dormit placut uscat. 

Votati articolul

Saltele pentru eliminarea durerilor de spate si un somn odihnitor
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =