Spaghete milaneze - o reteta pe placul tuturor

Spaghete milaneze - o reteta pe placul tuturor
Daca aveti musafiri si vreti sa preparati ceva gustos, incercati reteta noastra de spaghete milaneze. Sosul se prepara foarte usor si va da un gust minunat spaghetelor.
Una dintre cele mai cunoscute retete italienesti este cu siguranta reteta de spaghete milaneze. Preparatul imbina perfect gustul delicios al spaghetelor cu sosul de sunca si ciuperci.

Busuiocul, oregano si parmezanul ofera retetei o aroma minunata.

Ingrediente:

- 1 pachet spaghete;
- 100 g sunca de praga;
- sos de rosii;
- 250 g ciuperci (proaspete sau la conserva);
- parmezan;
- sare si piper;
- oregano, busuioc;
- 2 linguri de unt;

Mod de preparare:

Pentru succesul acestei retete este esential sa fierbeti pastele "al dente" si sa respectati instructiunile de pe pachet.

Intr-o oala se fierb spaghetele cu un praf de sare si se adauga putin ulei pentru a nu se lipi intre ele. Se amesteca din cand in cand.

Dupa ce au fiert, le scurgem de apa, folosind o strecuratoare.

Sunca se taie feliute egale, subtiri, iar ciupercile se spala bine si se taie rondele.

Se soteaza sunca si ciupercile in unt si se adauga sosul de rosii, oregano, busuioc, sare si piper. Lasam sa mai fiarba sosul cateva minute si il punem peste pastele din farfurie.

Spaghetele se servesc calde, cu parmezan ras.

Pofta buna!


Sursa foto: ro-tel.com

Votati articolul

Spaghete milaneze - o reteta pe placul tuturor
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =