Retete de sezon: pui cu mere la cuptor
Data | 00 0000
Puiul cu mere coapte la cuptor se serveste cu ceapa si cartofi. Este o reteta care imbina savoarea puiului cu cea a merelor coapte cu aroma de nucsoara.
Ingrediente: ciocanele de pui, 5-6 mere, miere, ulei de masline, nucsoara.
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se amesteca cu un praf de nucsoara si un strop de zeama de lamaie. Se pune la fiert intr-o tigaie mica, impreuna cu 3-4 linguri de miere.
Separat, ciocanele se cresteaza, se sareaza si se ung cu ulei de masline. Se tin la cuptorul incins pana cand se rumenesc. Apoi, se ung cu merele trase la tigaie impreuna cu mierea si nucsoara.
Se mai tine preparatul la cuptor inca 2-3 minute, pana cand se caramelizeaza usor. Se serveste alaturi de piure de cartofi.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.