Reteta cea mai simpla de cheesecake

Reteta cea mai simpla de cheesecake
Crusta faramicioasa de biscuiti acompaniaza si contrasteaza perfect cu crema fina de branza. Cheesecake-ul este un desert elegant, usor de preparat si potrivit pentru orice fel de eveniment.

Pentru crusta, ai nevoie de:
70g unt la temperatura camerei
200g biscuiti
50g zahar
un varf de lingurita de sare

Pentru crema, ai nevoie de:
1200g crema de branza
300g zahar
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
4 oua mari
250ml smantana

Preparare:
Se porneste cuptorul. Pentru crusta, se zdrobesc biscuitii, se amesteca peste untul moale si zahar si se intinde aluatul faramicios in tava si pana la 2-3 cm in sus pe pereti. Se da la cuptor pentru 10-15 minute, dupa care se scoate si se lasa la racit.

Crema de branza se mixeaza pana devine fina si pufoasa; treptat se aduaga zaharul, apoi zeama de lamaie, coaja si sarea. Se bat ouale pe rand si apoi se incorporeaza si smantana. Crema se toarna peste blat si se da la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana cand se intareste mijlocul.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =