Prajituri de sezon: Tarta cu pere

Pentru tarta cu pere avem nevoie de un aluat, 3-4 pere mari, moi si bine coapte, patru galbenusuri, 100g zahar, doua linguri de faina, sare, 2-3 pahare cu lapte, unt, frisca, vanilie.
Se intinde o foaie de aluat rotunda, groasa de aproximativ 4 mm. Se imbraca forma speciala de tarta cu aceasta foaie si se da la cuptor pana se rumeneste. Separat, se amesteca zaharul cu faina si sarea. Intr-un alt vas, laptele se bate impreuna cu cele 4 galbenusuri. Compozitia se adauga apoi peste zaharul amestecat anterior cu faina. Se fierbe la foc mic, pana clocoteste, apoi se mai lasa un minut. Cat inca este fierbinte, se adauga untul si vanilia. Se lasa sa se raceasca.
Perele se curata, se taie in felii potrivite si se aranjeaza pe foaia rumenita de tarta. Se toarna deasupra compozitia racita. Se orneaza cu frisca si se da cateva ore la frigider.
















Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.