Prajitura razuita cu mere
Data | 00 0000
Prajitura cu mere este de obicei un desert de toamna, insa ea poate fi
facuta in orice anotimp. De aceasta data, reteta este inedita pentru
ca presupune razuirea unei parti din aluat.
Ai nevoie de:
300 g faina
250 g margarina pentru prajituri (moale, la temperatura camerei)
220 g zahar
1/2 cana apa rece
6 mere
1 cana nuca pisata
3 linguri ulei
Preparare:
Margarina, faina, 150 grame de zahar si apa se folosesc pentru a face
un aluat bine framantat. Acesta se imparte in doua bucati inegale; din
bucata mai mare se intinde o foaie care apoi se aseaza intr-o tava
tapetata cu ulei si faina. Merele se curata de coaja si seminte, se
dau pe razatoare, se scurg de zeama, se adauga nuca pisata si se
toarna in tava. Deasurpa se rade aluatul ramas. Prajitura se da la
cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Se serveste rece, simpla
sau cu frisca.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.