Prajitura razuita cu mere

Prajitura razuita cu mere
Prajitura cu mere este de obicei un desert de toamna, insa ea poate fi facuta in orice anotimp. De aceasta data, reteta este inedita pentru ca presupune razuirea unei parti din aluat.

Ai nevoie de:
300 g faina
250 g margarina pentru prajituri (moale, la temperatura camerei)
220 g zahar
1/2 cana apa rece
6 mere
1 cana nuca pisata
3 linguri ulei

Preparare:
Margarina, faina, 150 grame de zahar si apa se folosesc pentru a face un aluat bine framantat. Acesta se imparte in doua bucati inegale; din bucata mai mare se intinde o foaie care apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Merele se curata de coaja si seminte, se dau pe razatoare, se scurg de zeama, se adauga nuca pisata si se toarna in tava. Deasurpa se rade aluatul ramas. Prajitura se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Se serveste rece, simpla sau cu frisca.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =