Cum se instaleaza camerele de supraveghere si care sunt cele mai bune unghiuri?

Cum se instaleaza camerele de supraveghere si care sunt cele mai bune unghiuri?
Nevoia de siguranta in propria casa ii determina pe multi oameni sa isi instaleze camere de supraveghere. Acestea au roluri multiple. Te ajuta sa ai siguranta si liniste atunci cand ai o casa la curte. Iti pot supraveghea copilul cand doarme sau atunci cand nu esti langa el. Iti asigura masina din curte sau din parcare.

Motivele sunt multiple. Daca te-ai hotarat sa iti instalezi un sistem de supraveghere, e bine sa tii cont de cateva aspecte. Citeste acest articol inainte sa faci o achizitie, pentru a fi sigur ca ai ales in cunostinta de cauza.

Primul pas - Analiza

Dupa cum spuneam, inainte de a face o achizitie, e bine sa planifici si sa faci o analiza referitoare la sistemele de supraveghere existente pe piata. Gandeste-te la aspecte precum:

  • Cat de mare este spatiul care va fi supravegheat?
  • Care sunt punctele de acces vulnerabile?
  • De ce tip de camera de supraveghere ai nevoie? Pentru interior sau exterior?
  • Ai prefera un sistem cu fir sau un unul wireless?
     

In functie de raspunsuri, vei sti care iti sunt nevoile. Oferta de camere de supraveghere este foarte vasta, de aceea e important sa alegi corect ceea ce este cel mai potrivit pentru tine.

Pasul doi - Sistemul de fire

Daca ai ales un sistem de supraveghere cu fir, atunci trebuie sa te gandesti si cum anume vei aseza si ascunde toate acele fire.

O eventuala incalceala nu doar ca arata inestetic, dar poate fi un adevarat obstacol pentru tine si cei de acasa, mai ales pentru cei mici

E bine sa planifici acest aspect in stransa legatura cu pasul urmator, care se refera la locurile in care vei instala respectivele camere de supraveghere.

Pasul trei - Unde instalam camerele?

Locul de instalare al camerelor de supraveghere depinde de la caz la caz, in functie de configuratia spatiului unde vor fi puse. Exista, totusi, o serie de sfaturi general valabile, in asa fel incat asezarea acestora sa fie cat mai eficienta.

Gandeste-te la fluxul de acces in casa, curtea sau apartamentul tau. Ia in calcul felul in care oamenii pot intra si iesi de pe proprietatea ta. Daca sunt zone mai frecventate si unele mai putin frecventate, noteaza-le diferit. De asemenea, ia in calcul si eventualele zone oarbe, acolo unde e posibil ca o camera sa nu surprinda miscarea.

O camera de supraveghere va fi asezata in special la intrare. Daca ai si o usa de acces in spatele casei, instaleaza si acolo o camera.

Ferestrele mai joase, care pot fi escaladate usor sunt de asemenea zone vulnerabile. In cazul lor poti instala atat camere de supraveghere, cat si senzori care sa detecteze tentativele de intrare prin efractie.

 

Un alt punct vulnerabil este poarta prin care se intra in curte, precum si lungimea intregului gard. Gandeste un sistem de camere, care sa acopere toata aceasta zona, fara sa iti scape unghiuri moarte.

Daca ai garaj, ia in calcul si supravegherea acestuia. Instaleaza o camera si la intrarea in acesta.

Pasul patru - Instalarea camerelor de supraveghere

Ai cumparat cel mai bun si cel mai potrivit sistem de supraveghere pentru necesitatile tale. Inainte sa te grabesti sa apelezi la o firma sau la un specialist care se ocupa de montaje, poti incerca sa o faci tu singur.

Sistemele de supraveghere vin cu instructiuni de montaj la in pachet, asa ca citeste-le si vezi daca te poti descurca si singur.

Iata de ce aspecte e bine sa tii cont inainte de montaj

Atunci cand instalezi camerele, ia in calcul evitarea reflectarii razelor de soare sau a felinarelor de pe strada. Din cauza lor, e posibil ca imaginile sa fie albe, sa aiba pete si sa fie neclare.

Monteaza camera departe de un accesul strainilor. Nu ai vrea ca un intrus sa poata ajunge la camera sa o acopere sau sa o sparga. Pe de alta parte, ai grija si sa nu o montezi prea sus, e posibil sa filmeze prea de departe si din aceasta cauza sa nu poti identifica persoanele filmate.

In cazul camerelor cu conexiune la Wi-Fi, verifica semnalul pentru fiecare in parte. Este foarte important pentru o buna functionare a sistemului.

Dupa instalare, verifica daca imaginile filmate acopera bine zonele urmarite. Daca exista multe zone oarbe, inseamna ca trebuie sa ai mai multe camere de supraveghere sau sa le repozitionezi in alte puncte pe cele actuale. Este important sa reglezi ulterior camera in functie de cum arata imaginea prin intermediul ei, chiar daca asezarea initiala a acesteia parea perfecta.

Votati articolul

Cum se instaleaza camerele de supraveghere si care sunt cele mai bune unghiuri?
Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 4 =