Prajitura millefeuille cu capsuni

Ingrediente:
500 g aluat de foitaj
5-6 linguri zahar pudra
300 ml smantana dulce (sau frisca lichida)
1/2 lingurita esenta de vanilie
pentru sosul de capsuni:
500 g capsuni
1 lamaie (numai sucul)
1-2 linguri zahar pudra, dupa gust
pentru decor:
400 g capsune
1 lingurita zahar pudra
Preparare:
Se porneste cuptorul. Foaia de aluat se intinde si se taie in 9
dreptunghiuri egale (lungimea lor trebuie sa fie de doua ori mai mare
decat latimea), care se pudreaza cu zahar si se dau la cuptor pentru
15 minute sau pana cand devin aurii pe margini; cand sunt gata, se
scot si se lasa la racit. Frisca sau smantana se bat bine cu zaharul
si apoi cu esenta de vanilie, pana cand ajung la consistenta
albusurilor pentru bezea.
Pentru sos: capsunele se pun cu sucul de lamaie in blender si se mixeaza 30-60 de minute. Se incorporeaza zaharul, apoi compozitia se trece printr-o sita.
Pentru servire, fiecare dreptunghi de aluat se taie pe jumatate, in asa fel incat sa fie si mai subtiri. O jumatate se pune pe farfurie, se a pune deasupra crema de capsune si cateva jumatati de fructe, apoi se pune cea de-a doua jumatate de aluat. Se pudreaza cu zahar vanilat si se picura putin sos de capsuni deasupra.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.