Crema cu vanilie si sos de capsuni

Crema cu vanilie si sos de capsuni
Desertul clasic de crema de zahar ars este innobilat cu un sos proaspat, de sezon – capsune din plin pentru un gust deosebit. Prepararea nu necesita foarte mare indemanare in bucatarie.

Ingrediente:
7 albusuri
110 g zahar
2 linguri esenta de vanilie
500 ml lapte
55 g zahar brun
250 g capsuni

Preparare:
Se porneste cuptorul. Pentru a prepara crama de zahar ars, se pun albusurile intr-un castron, se adauga zaharul si vanilia si se mixeaza impreuna pana cand devin o crema pufoasa, apoi se incorporeaza laptele. Crema astfel obtinuta se toarna in formele speciale de creme brulee sau intr-un vas mai mare de yenna si se introduc la cuptor, intr-o oala mare/tava in care se toarna apa. Se lasa la cuptor pentru o ora, apoi se dau la racit.

Pentru sos, capsunele se spala bine si se curata de frunze, apoi jumatate din cantitate se mixeaza in blender pana se fac pasta.

Acest desert se serveste rece, cu zahar brum presarat direct pe crema de zahar, cu topping de piure de capsune si cu o capsuna in varf.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =