Infuzie de minerale cu spanac

Infuzie de minerale cu spanac
Spanacul este o planta legumicola, anuala, din familia chenopodiaceelor, cu frunze mari, triunghiulare sau alungite, carnoase; frunzele de spanac contin substante nutritive, saruri minerale si vitamine.
Spanacul este unul dintre cele mai bogate alimente in saruri minerale. In spanac se gasesc : sodiu, potasiu, calciu, fosfor si magneziu, sulf mangan, zinc, cupru, iod, arsenic, vitaminele A, Bl, B2, B12, C, acid folic, clorofila, spinacina (arginina, lisina), mucilagii, glucide, protide, lipide. Spanacul este un remineralizant valoros, antianemic, antiscorbutic si activator al secretiilor pancreatice si astfel componentele sale il indica in anemie, convalescenta, crestere, astenie fizica si nervoasa, scorbut, senescenta, ca laxativ. Se poate consuma crud, in salata : frunze de spanac, in asociere cu suc de lamiie si miere ; suc de spanac cu suc de morcov - se bea 1 pahar in fiecare dimineata, in depresiunile psihice si nervoase ; sub forma de infuzie : 5-10 g seminte la o ceasca - in constipatie. Nu se recomanda spanacul fiert, deoarece creste oxaluria si oxalemia, spanacul crud neavand acest efect. Este contraindicat in hepatism, reumatism, artritism, piatra, inflamatii gastrice sau intestinale (din cauza oxalatilor de potasiu si de calciu).

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 5 - 6 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 3 =