Frittata cu sunca si cartofi

Frittata cu sunca si cartofi
Frittata este un fel de mancare traditional italian, care se prepara cu ou; este un fel de omleta, numai ca la reteta de baza se adauga si alte ingrediente, care ii dau un plus de satietate si gust.

Ai nevoie de:
ulei
1 ceapa mare
1 cartof fiert
2 mere
5 oua
1 lingurita cimbru uscat
3 felii sunca
2 linguri branza rasa
patrunjel
sare si piper, dupa gust

Preparare:
Se incinge uleiul intr-o tigaie si apoi se face un sote din ceapa taiata fideluta si cartoful pasat; cand sunt gata, se pun intr-o farfurie si se lasa sa se raceasca putin. In tigaie se mai adauga putin ulei si se soteaza merele taiate cubulete. Intr-un castron, se bat bine ouale cu cimbru si putin patrunjel; se incorporeaza soteul de cartofi si se amesteca. Toata aceast compozitie se adauga peste merele din tigaie, la un loc cu sunca (taiata si ea bucatele), si se lasa sa se friga pentru 8-10 minute, la foc mic. Spre final se presara branza. Se serveste taiata triunghiuri, la fel ca pizza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =