Cheesecake cu capsuni

Faimoasele cheesecake nu sunt deloc greu de preparat. Decoreaza prajitura cat mai frumos si va deveni desertul vedeta al unei mese festive.
Pentru tapetat tava: 1 1/2 pahar biscuiti digestivi pisati 50 g unt caldut 3 linguri zahar pudra Umplutura 500 g branza de vaci 1 pahar zahar 2 linguri faina un praf de sare 4 oua 2 linguri unt topit 1 pachet zahar vanilat 2 lingurite coaja rasa de lamaie 1 pahar smantana Glazura cu capsuni: apa rece, 2 lingurite gelatina, 2 pahare capsuni, 1/2 lingurita scortisoara, 3 linguri zahar Cum se prepara prajitura cu capsuni Se amesteca biscuiti pisati cu zaharul si untul si se tapeteaza o tava potrivita, presand compozitia cu palma. Pentru umplutura, se incorporeaza in branza, pe rand, zaharul, faina, sarea, cate un galbenus, untul, aromele si apoi smantana, amestecand bine de fiecare data. Se incorporeaza usor si albusurile batute spuma tare si se toarna in tava tapetata. Se coace incet, la foc moderat, pentru 50-60 minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Gelatina se inmoaie intr-un sfert de pahar cu apa rece. Jumatate din cantitatea de afine se pune intr-un vas mic, se adauga doua linguri de apa, se fierb pana se inmoaie si se paseaza; piureul rezultat se amesteca cu zaharul si scortisoara si se tine pe foc pana cand se infierbinta. Se pune gelatina si se amesteca pana ce se dizolva complet. Se lasa sa se raceasca si cand jeleul incepe sa se ingroase, se intinde pe prajitura. Se orneaza cu restul de capsuni si se serveste dupa ce se intareste glazura. Pofta buna!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 3 =