7 legume savuroase preparate la gratar

Ardei gras
Se taie pe jumatate, se curata de seminte. Se adauga cateva picaturi de ulei de masline, sare si piper si se aseaza pe gratarul incins, cateva minute pe fiecare parte.
Porumb
Porumbul se frige la gratar invelit in panusi (frunzele care acopera stiuletele). Acestea se desfac cu grija, se scoate matasea, apoi stiuletele se tine in apa rece, sa se inmoaie. Se sareaza, se pune piper dupa gust si se adauga unt. Se impatureste apoi la loc stiuletele in panusi si se tine pe gratar maxim 10 minute, intorcand de pe o parte pe alta.
Vinete
Vinetele sunt nelipsite de pa gratarele de vara. Se prepara taiate pe lungime ori rondele mai groase. Se ung cu ulei de masline, se sareaza si se condimenteaza cu busuioc sau oregano.
Ciuperci
Ideale sunt ciupercile Agaricus, cu palarii mari. Se rup coditele care se frig separat. Palariile se tine cate cinci minute pe fiecare parte. In interiorul palariei se pune sare, se condimenteaza cu cimbru si se pune un cubulet de unt. Apoi, se adauga coditele taiate cubulete marunte si se mai lasa 1-2 minute.
Ceapa
Se folosesc rondele groase de ceapa stropite cu ulei. Se lasa pe gratar pana foile incep sa se desfaca si capata o culoare sticloasa.
Rosii
Spre deosebire de alte legume, rosiile se pot frige pe gratar si intregi. In acest fel, sucul ramane in interior si pulpa fructului se coace. Pielita se va indeparta cu usurinta dupa ce rosia a stat pe gratarul incins cel putin 3-5 minute, pe toate partile. Se asezoneaza cu busuioc, sare si piper. O alta modalitate de frige rosia pe gratar este taiata pe jumatate. Metoda este potrivita atunci cand fructele sunt mari, astfel incat sa fie bine facute si in interior.
Dovlecei
Dovleceii taiati rondele se sareaza si stropesc cu ulei de masline. Nu se tin mai mult de 3-4 minute.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.