Trei plante anuale deloc pretentioase pentru gradina ta

Trei plante anuale deloc pretentioase pentru gradina ta
Daca ai o gradina de dimensiuni mici sau medii si nu ai timp sa te ocupi de ea, exista solutii. INFOCASASIGRADINA iti prezinta trei specii ornamentale pentru vara, deosebit de rezistente atat la aparitia unor posibili boli si daunatori, cat si la conditiile grele de mediu. Cu alte cuvinte, nu trebuie ingrijite aproape deloc dar, cu toate acestea, vor inflori toata vara, pana toamna tarziu, iar gradina ta va capata un aspect vesel.

Frumoasa noptii sau nopticioasa (mirabilis jalapa) este o planta anuala, cu crestere arbustiva. Infloreste toata vara, pana in luna octombrie. Se inmulteste foarte usor, prin semintele negre, asemanatoare unui bob de piper. Suporta bine seceta, pot fi cultivate atat in soare cat si in zonele umbrite. Florile sale multicolore se deschid seara si dimineata si emit un parfum suav, delicat.

Craitele (tagetes erectus) sunt printre cele mai populare flori de gradina din tara noastra. Sunt rezistente la uscaciune, pot fi cultivate in soare direct si infloresc o perioada foarte lunga de timp. La mine in gradina inca mai exista craite inflorite la aceasta data, desi brumele au inceput sa apara deja de o saptamana. Florile craitelor sunt mari, batute, de culoare galbena sau portocalie. Se inmultesc prin seminte.

Carciumaresele (zinnia elegans) sunt nelipsite din gradinile sau terasele insorite. Pot fi cultivate la ghiveci, in jardiniere sau direct in straturi. Suporta orice fel de sol, sunt rezistente la uscaciune.

Votati articolul

Trei plante anuale deloc pretentioase pentru gradina ta
Rating:
Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 - 2 =