Hortensia, acum si la ghiveci

Hortensia, acum si la ghiveci
Hortensia, arbust decorativ cu aspect de tufa, poate fi cultivat ca planta de ghiveci si fortat pentru o inflorire timpurie. Florile mari, globuloase, colorate in nuante de rosu, alb si albastru, sunt decorative pentru holuri, camere largi si spatii de birouri suficient de mari luminate.

Pentru cultivarea in ghiveci se foloseste specia Hydrangea opuloides. Exista mai multe soiuri, variate ca port si culoare a florilor.

Hortensia la ghiveci se cumpara inflorita cu preturi variind intre 10-20 lei ghiveci. Secretul mentinerii florii pe o durata cat mai lunga de timp este o temperatura mai scazuta, lumina multa si un spatiu aerisit.

In zilele calduroase de vara, ghiveciul se uda zilnic sau chiar de doua ori pe zi, in timp ce iarna se uda o data la doua zile. Este bine sa i se stropeasca frunzele.

Dupa ce floarea se ofileste, hortensia nu mai infloreste in acelasi an, in ghiveci. De aceea, se pot planta in gradina unde, cu timpul, vor forma tufe bogate si pline de flori.

Votati articolul

Hortensia, acum si la ghiveci
Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 5 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =