Catananche, specia potrivita pentru gradina afectata de seceta

Catananche, specia potrivita pentru gradina afectata de seceta
Meteorologii au anuntat ca la sfarsitul lunii iulie si in luna august se instaleaza seceta care va afecta in special sudul si sud-estul tarii. In gradina, majoritatea plantelor vor avea nevoie de stropiri zilnice in perioada de canicula. Exista insa si exceptii, specii ornamentale carora nu le pasa de seceta ce va ameninta gradinile vreme de doua luni.

Catananche este una din plantele ornamentale de gradina care tolereaza cel mai bine seceta prelungita. Este o specie care vine din solurile sterpe ale Anatoliei si care se multumeste cu foarte putina apa.

Catananche are aspect de tufa compacta. Este ornamentala prin florile sale albastre. Acestea se deschis dimineata si seara, pe timpul zilei ramanand inchise.

Pentru a inflori, are nevoie de foarte mult soare. Are nevoie de un sol nisipos, pietros, uscat si foarte putin fertil, bine drenta si uscat. Catananche poate sa ramana iarna in gradina, conditia fiind protectia impotriva gerurilor puternice.

Catananche se inmulteste fie prin seminte, fie prin divizarea tufei. Semintele se seamana vara, in ghivece, in lunile iunie si iulie. Pamantul trebuie sa fie saracacios, nisipos. Plantele rasar dupa 14 zile. In cazul inmultirii prin divizarea tufei, aceasta operatiune se face toamna, in septembrie, sau primavara cand planta reintra in vegetatie.

Desi este o planta perena, in conditiile din tara noastra plantele traiesc doar 4-5 ani, de aceea inmultirea si intinerirea continua este necesara pentru a nu o pierde.

Votati articolul

Catananche, specia potrivita pentru gradina afectata de seceta
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 4 =