Solutii durabile pentru izolarea terasei

Solutii durabile pentru izolarea terasei
Odata cu venirea temperaturilor prietenoase se naste si dorinta de a petrece mai mult timp in aer liber si de a ne amenaja terasa proprie. Pentru a avea siguranta ca in anotimpul cald ploile si acumularile de apa nu iti vor da batai de cap este important sa acorzi mai multa atentie hidroizolatiei terasei, in special daca aceasta este situata la nivelele superioare ale imobilului.

Inainte de a te apuca de treaba este indicat sa descoperi cele mai inovatoare si mai potrivite materiale de hidroizolatii care sa te ajute sa duci la final aceasta sarcina. In randurile urmatoare vom prezenta care sunt cele mai apreciate metode de protejare impotriva apei, dar si care este oferta de materiale hidroizolatii pe macostore.ro.

Tipuri de hidroizolatii moderne si eficiente pentru terase

Hidroizolatiile cu membrane bituminoase reprezinta una dintre cele mai apreciate si mai confortabile solutii pentru terase, in special pentru cele situate la nivelul superior. Aceasta metoda, considerata clasica, continua sa fie utilizata datorita gradului ridicat de protectie pe care il ofera. Covorul creat din membrana bituminoasa are in compozitie bitum modificat, polimeri si fibra de sticla, fapt ce asigura caracteristici deosebite. Aceste materiale se comporta excelent la temperaturi negative, insa nu isi pierd proprietatile nici in cazul in care sunt bombardate de razele puternice ale soarelui.  

 

Un avantaj al materialelor din aceasta categorie consta in faptul ca pot fi montate in siguranta si sunt foarte eficiente atat pe suprafetele plate cat si pe cele denivelate. Elasticitatea acestora este un detaliu care faciliteaza manipularea si montarea perfecta, fapt ce ofera un plus de durabilitate lucrarii. Membrana bituminoasa are o aderenta buna la substrat, este foarte rezistenta la actiunea fortelor mecanice si a solventilor chimici si are o durata de intrebuintare lunga, pana la 15 ani.

 

Hidroizolatiile cu membrana PVC sunt mai aspectuoase fata de cele bituminoase si sunt recomandate pentru suprafete impecabile. Caracteristicile izolatoare ale acestora sunt deosebite, ca si rezistenta si durabilitatea lor. Membranele PVC pot fi montate prin fixare mecanica si sudare cu aer cald. Suprafetele potrivite pentru a fi acoperite cu PVC sunt terasele orizontale si cele in panta.

 

Un avantaj foarte apreciat de utilizatori la acest material este durabilitatea. Chiar daca este mai rigida fata de membrana bituminoasa, este foarte rezistenta la radiatiile UV si intemperii, nu sufera modificari din pricina fenomenului inghet-dezghet deci reprezinta o solutie de durata. In plus, specialisti sustin ca acest material nu este afectat de organismele biodegradabile si nu sustine formarea agentilor patogeni.

 

Hidroizolatiile cu membrane poliuretanice sunt ceva mai nou introduse in Romania, insa sunt extrem de apreciate, in primul rand sunt flexibile si usor de montat, in al doilea rand sunt mai aspectuoase fata de cele mentionate anterior, si in final trebuie recunoscute calitatile izolatoare deosebite. Trebuie mentionat faptul ca membranele poliuretanice sunt aplicate in stare lichida, deci sunt potrivite si pentru suprafetele de beton, si pentru terasele prevazute cu denivelari.

 

Materialele poliuretanice din care sunt realizate aceste membrane au in compozitie rasini si alti compusi chimici care cresc durabilitatea in timp si rezistenta in fata agentilor mecanici, fizici si chimici distructivi. Caracteristicile acestor materiale in fata intemperiilor sunt deosebite, rezista foarte bine la temperaturi foarte inalte, si fac fata foarte bine variatiilor mari de temperatura si fenomenului de inghet-dezghet.

Montarea hidroizolatiilor pentru terase

Este important ca montare materialelor sa se realizeze de persoane specializate, intrucat de calitatea montajului depinde si gradul de protectie pe care il ofera. Izolarea terasei este acea operatiune care sporeste confortul si starea de siguranta, insa este si detaliul cheie care imbunatateste caracteristicile si rezistenta cladirii.

 

Montarea hidroizolatiei este o lucrare extrem de specializata, care necesita ustensile adecvate, dar si echipamente de protectie si dispozitive antiincendiu.

Votati articolul

Solutii durabile pentru izolarea terasei
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 2 =