Tencuiala decorativa Duraziv: avantaje si sfaturi practice pentru aplicare

Tencuiala decorativa Duraziv: avantaje si sfaturi practice pentru aplicare
Sezonul cald este ideal pentru amenajari si reparatii la interiorul si exteriorul locuintei. Asigura-te ca rezultatele sunt de calitate si investeste intr-un aliat de incredere - tencuiala decorativa Duraziv. Dintre tipurile de tencuieli decorative, in ultimii ani s-a remarcat cu succes tencuiala standard cu silicon gratie numeroaselor beneficii pe care le ofera. De la rezistenta pe care o are in fata mai multor factori externi pâna la rezultatele estetice deosebite, tencuiala decorativa siliconica bifeaza toate cerintele clientilor. Citeste mai jos ce este, mai exact, tencuiala decorativa siliconica, care sunt avantajele ei si ce trebuie sa stii in privinta aplicarii.

Ce este tencuiala decorativa siliconica?

Tencuiala decorativa siliconica este un material ce contine rasini siliconice, pigmenti, pietricele de marmura si diferite materiale de umplutura, depinde de fiecare brand in parte. Spre exemplu, tencuiala decorativa Duraziv este un produs pe baza de dispersii organice aditivate cu latex siliconic si cu alti aditivi speciali, care ii confera proprietati bune privind impermeabilitatea la apa si la vapori, lucrabilitatea, aderenta, rezistenta la lovire, zgariere si uzura, precum si un grad ridicat de protectie pentru finisari.

Tencuiala decorativa Duraziv - avantaje si caracteristici

Tencuiala a inceput sa atraga atentia specialistilor din domeniu constructiilor datorita caracteristicilor remarcabile pe care le are. Acest tip are proprietaţi hidrofuge foarte bune, astfel ca asigura protecţie optima impotriva umiditaţii, dar permite in acelasi timp si respiraţia activa a peretelui.

Tencuiala decorativa Duraziv se face remarcata cu usurinta pe piata, având in vedere ca respecta toate standardele de calitate si ofera rezultate de exceptie pe termen lung in ceea ce priveste stabilitatea culorii si nu numai. Mai mult de atât, acest produs este rezistent  la murdarie, ultraviolete si socuri mecanice. Nu trebuie uitat nici faptul ca se prelucreaza usor, fiind un camarad de nadejde pentru muncitori. Pentru rezultate cât mai bune, trebuie sa stii ca tencuiala decorativa are aderenÅ£a perfecta la suport in sistem cu Duraziv Primer cu Kauciuc®. 

Tencuiala decorativa se gaseste in magazine intr-o multime de nuante, astfel ca va fi o misiune facila sa gasesti un produs care sa fie in echilibru cromatic cu designul casei, specificul locului si cu cladirile din vecinatate. Tencuiala decorativa DURAZIV STANDARD cu Silicon se poate utiliza ca atare sau se poate colora folosind pigmenţi solizi superconcentraţi.

Descopera tipurile de granulatie disponibile si gama de culori de tencuiala siliconica pe cidconstruct.ro.

Cum se aplica corect tencuiala decorativa Duraziv?

in ceea ce priveste aplicarea tencuielii decorative siliconice, trebuie sa cunosti câteva informatii cheie despre pregatirea suprafetelor, tinând cont de tipul acestora. 

Suprafetele noi se lasa sa se usuce timp de minimum o saptamâna in cazul termosistemelor, sau minimum 28 de zile, in cazul tencuielilor minerale. in cazul apariÅ£iei eflorescenÅ£ei, se acÅ£ioneaza eficient pentru indepartarea acesteia, inainte de amorsare, explica specialistii de la cidconstruct.ro
Suprafetele vechi care prezinta zone slab aderente sau cu exfolieri se curaÅ£a pâna la suportul solid ÅŸi se repara prin aplicare de mortar de tencuiala PM 42, Tinci PM 43 sau mortar rapid de reparaÅ£ii PM 47. in cazul suprafeÅ£elor care prezinta fisuri, acestea vor fi reparate folosind adezivul AT 37 armat cu fibre sau gletul de exterior FP 27. Suprafata reparata se lasa sa se usuce timp de 3-4 zile si se amorseaza la fel ca in cazul suprafetelor noi. Daca suprafaÅ£a prezinta neregularitaÅ£i, acestea vor fi in prealabil ÅŸlefuite.

Tencuiala decorativa se aplica manual, intr-un singur strat, sau mecanizat, la o grosime egala cu granulaÅ£ia tencuielii, apoi se driÅŸcuieste (pe drept sau pe rotund) cu driÅŸca din material plastic. Expertii in domeniu spun ca este important sa se aplice fara intrerupere, prin tehnica „umed pe umed”, pentru a evita apariÅ£ia nadelor inestetice.

Este important de precizat ca produsul nu se aplica in condiÅ£ii de umiditate ridicata (ceaÅ£a, ploaie, ninsoare) ori când exista pericol de ploaie sau ingheÅ£, pe vânt puternic sau sub acÅ£iunea directa a razelor solare, altfel rezultatul ar putea fi afectat. 

Acum ca esti la curent cu toate informatiile importante despre tencuiala decorativa siliconic, poti da startul proiectelor de viitor. 

Fotografie creată de Kindel Media, de la Pexels

Votati articolul

Tencuiala decorativa Duraziv: avantaje si sfaturi practice pentru aplicare
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 3 =