Piata izolatiei din fibra de lemn - cresteri, tendinte si prognoze pentru viitor
Data | 01 Mai 2023
Se estimeaza ca piata izolatiei din fibre de lemn va inregistra cresteri considerabile in intreaga lume, in perioada de prognoza (2023-2028), conform publicatiei online Researchandmarkets.com.
In timpul epidemiei de COVID-19 dar si dupa, cererea de izolatie din fibre de lemn a crescut semnificativ. Aceste tendinte se datoreaza unui accent tot mai mare pus pe proiectele de renovare a casei, deoarece oamenii petrec mai mult timp acasa; de asemenea, multe locuinte noi se construiesc in mediul rural si urban. In plus, cererea in crestere pentru eficienta energetica si durabilitate a accelerat cererea pentru izolatie din fibra de lemn.
Iata cateva puncte esentiale
- Pe termen scurt, cererea crescuta de izolatie din fibre de lemn din sectorul rezidential va stimula probabil expansiunea pietei. Nevoia tot mai mare de cladiri eficiente din punct de vedere energetic va alimenta expansiunea pietei la nivel european.
- Cresterea viitoare a pietei este anticipata de cererea tot mai mare de materiale izolatoare eficiente din punct de vedere energetic si ecologic si de o intelegere sporita a avantajelor ecologice ale utilizarii izolatiei din fibre de lemn in peretii interior, mansarde sau poduri necirculate.
- Se asteapta ca Europa sa conduca piata in intervalul de timp anticipat.
Ce ne aduce 2023 si apoi 2024? Iata cateva tendinte din piata de izolatie cu fibra de lemn
Cererea in sectorul rezidential continua sa creasca
- Izolarea cu fibra de lemn in spatiile rezidentiale ajuta la minimizarea cheltuielilor energetice prin furnizarea unui strat de izolatie care mentine o temperatura mai stabila in interiorul locuintei. Aceasta izolatie reduce facturile la energie prin diminuarea energiei necesare pentru incalzirea si racirea locuintei.
- In plus, izolatia din fibra de lemn este o substanta naturala, benefica pentru mediu, care poate ajuta la scaderea efectelor asupra mediului (produse de o casa). Izolatia din fibre de lemn poate fi utilizata in pereti, poduri, podele si tavane in sectorul rezidential pentru a spori eficienta energetica si a economisi costurile de incalzire si racire.
- In SUA, cheltuielile pentru constructii noi depasesc 1 trilion de dolari anual. In Europa, investitiile in domeniul constructiilor au ajuns in 2021 la 1,6 trilioane de euro - 11% din GDP al Uniunii Europene.
- Izolatia din fibre de lemn devine din ce in ce mai populara in sectorul constructiilor rezidentiale din regiunea Asia-Pacific datorita eficientei termice remarcabile, costurilor reduse si ecologice.
- Utilizarea izolatiei din fibre de lemn este in crestere rapida in China. Potrivit unui raport al Asociatiei Nationale a Industriei Produselor Forestiere din China, aceasta expansiune a fost alimentata de cererea in crestere din partea industriei constructiilor si de eforturile guvernului de a promova eficienta energetica si protectia mediului. Guvernul chinez a dezvoltat mai multe reglementari pentru a incuraja utilizarea izolatiei din fibre de lemn, cum ar fi oferirea de subventii pentru achizitionarea si instalarea acesteia.
La ce sa ne asteptam in Romania? In general, piata constructiilor rezidentiale (inca in crestere) este de asteptat sa conduca segmentul izolatiei din fibre de lemn.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.