Schimbarea la fata a tavanului

Schimbarea la fata a tavanului
Fie ca locuim la bloc sau la casa, multi dintre noi avem probleme cu vopseaua crapata de pe tavan sau cu faptul ca acesta este stramb din constructie; si nu e de mirare, deoarece, din proprie experienta este locul cel mai greu de finisat.
Pentru renovarea tavanului cea mai simpla si de efect operatiune este finisarea acestuia cu placi de polistiren adezive. Pe langa efectul vizual deosebit acestea au si calitatea de a izola termic si fonic. Le putem achizitiona din toate magazinele de specialitate in grosimi de la 8 la 12 mm, sub diverse modele. Cel mai mare avantaj este acela ca le putem monta siguri, intr-un timp relativ scurt si fara prea mare efort, cu singura observatie ca tavanul trebuie bine curatat anterior montarii. Aceasta se recomanda a se face incepand din mijlocul tavanului, marcand-ul cu ajutorul unei sfori intinse pe diagonala intre 2 colturi. Apoi trasam linii perpendiculare pentru ghidare la distante egale cu dimensiunea placilor. Prima placa o montam cu un colt in mijlocul tavanului, iar urmatoarele in functie de aceasta tanand cont de liniile de ghidare perpendiculare. Pentru lipire se foloseste adeziv acrilic (nu ataca polistirenul) aplicat pe laturile si centrul placilor, tinand cont ca suprafata rezultata sa fie plana. Pentru atansarea posibilelor spatii goale ramase intre placi folosim un silicon acrilic. Pe margini putem aplica de asemenea baghete de polistiren. Placile le putem vopsi inainte sau dupa aplicare, cu vopsele lavabile, de obicei intr-o singura nuanta. Putem folosi aceste placi si pentru decorarea unui perete, caz in care trebuie sa aiba un model cat mai simplu. In aceasta situatie putem folosi diverse culori.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 - 1 =