Decoratiuni interioare si gradini - tendinte pentru 2013

Decoratiuni interioare si gradini - tendinte pentru 2013
La fel ca in moda, tendintele se rescriu anual si pentru gradini si case. Fie ca e vorba de stilul si materialele de constructie, fie de amenajarile si decoratiunile folosite, aceste doua domenii sunt mereu in schimbare. Iate principalele tendinte in ceea ce priveste constructia si amenajarea unei case cu gradina.

Pentru 2013, cuvantul de ordine este PRACTIC. Dupa criza financiara oamenii au inceput sa isi puna intrebari de altfel logice: chiar au nevoie de o casa atat de mare, cat este consumul, ce pot face ca sa cheltuiesc mai putin, ce materiale sunt mai ecologice, cum pot amenaja gradina astfel incat sa imi fie oaza de relaxare sau un loc bun de joaca pentru copii.

In casa, se poarta spatiile deschise, camerele spatioase (pe cat posibil), mobilier functional, practic si minimalist. Detaliile sunt lasate pe seama decoratiunilor: desene pe pereti, tablouri, accente decorative care nu trebuie sa fie neaparat cumparate. in 2013 se poarta foarte mult handmade; tendinta lucrurilor facute in casa vine din ce in ce mai puternic din spate, iar internetul este plin de tot felul de tutoriale in acest sens.

Casele trebuie sa fie eficiente din punct de vedere al energiei, dar si al consumului si cheltuielilor. Am putea spune ca e la moda confortul maxim, la pret cat mai mic.

In ceea ce priveste exteriorul locuintelor si aici intervine spiritul practic: intrarile trebuie sa fie deschise, fara scari sau balustrade.

Gradina inseamna pentru multi oameni o simpla intindere de gazon; si nu e nimic rau in asta, in conditiile in care serviciul ne ocupa mare parte din timp. Cum ecologia este una din marile teme de dezbatere ale lui 2013, multi proprietari renunta la gazon (care trebuie udat, deci mareste consumul de apa) in favoarea plantelor native zonei, care sunt si usor de ingrijit.

Votati articolul

Decoratiuni interioare si gradini - tendinte pentru 2013
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =