Cum sa alegi plantele tropicale potrivite locuintei tale?

Cum sa alegi plantele tropicale potrivite locuintei tale?
Plantele tropicale sunt cautate pentru aspectul lor exotic si neobisnuit. Cele mai cunoscute specii de apartament sunt Anthurium, Aechemea, Billbergia, Guzmania, Tillandsia si Spatifillum, toate foarte populare pentru ca sunt relativ usor de intretinut si fac flori deosebit de frumoase.

Anthurium, numita si Pasarea flamingo, poate atinge 80 cm inaltime; are frunze mari, cerate, de un verde intens si flori spectaculoase numite spate, de culoare rosie. Prefera locurile cu umiditate ridicata si in care temperaturile se incadreaza intre 10-33 grade Celsius – orice depasire a acestor limite, duce la ofilirea frunzelor si florilor ori la oprirea cresterii. Atentie! Anthurium este o planta toxica.

Aechmea este o planta epifita ce poate avea frunze de peste 1 metru; acestea sunt arcuite, zimtate pe margini si dispuse in forma de rozeta. Floarea apare dupa 2-3 ani de la plantare. Aechmea are nevoie de multa lumina, mai ales in mijlocul zilei si trebuie ferita de temperaturi mai mici de 15 grade Celsius.

Billbergia sau Lacrima reginei este alta planta epifita decorativa prin frunzele lungi si florile tubulare, de culoare albastra sau violet. Are nevoie de temperaturi intre 10-25 grade Celsius, expunere la semi-umbra si evitarea umiditatii ridicate in aer sau in substrat. Guzmania este si ea o planta epifita, a carei frunze formeaza o rozeta dintre care se ridica o bratee pe care apar florile mici si galbui. Tillandsia sau Pana roz face parte din familia bromeliilor si, asemenea lor, are flori interesante si exotice, de culoare mov-albastra, care apar pe bractee roz.

Spathiphyllum, Spatifilum sau Crinul pacii este deosebita prin florile sale albe sau galbui, in forma de spic. Este o planta extrem de adaptabila la orice conditii, care nu are nevoie de ingrijiri speciale si despre care se spuna ce purifica aerul.

Votati articolul

Cum sa alegi plantele tropicale potrivite locuintei tale?
Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 3 =