Ce plante de interior sa alegi

Ce plante de interior sa alegi
Plantele de interior ofera acel decor verde, natural, de care orice locuinta are nevoie pentru a avea un aer mai purificat, mai multa culoare si relexare. Pentru ca plantele de interior sunt de multe tipuri - agatatoare, decorative prin frunze sau flori, etc. - iata un mini ghid de selectare in fucntie de tipul apartamentlui si gradul tau de pricepere intr-ale gradinaritului.

Plantele decorative prin frunze sau plantele verzi.

Din aceasta categorie, mai usor de ingrijit sunt aloe vera, cactusii, bambusul si planta paianjen. Aloe vera creste rapid, de la 5-10 pana la 30cm si poate sta singura intr-un ghiveci sau alaturi de alte plante, intr-o combinatie interesanta. La fel, cactusii pot fi plantati individual ori in grup. Cactusilor le priesc incaperile cu putina umiditate, ceva mai reci, iar unele varietati, precum cactusul Craciunului, infloresc din iarna pana in februarie-martie.

Planta-paianjen este una din cele mai usor de ingrijit si nici nu ocupa mult spatiu, pentru ca trebuie suspendata (eventual asezata pe biblioteca sau dulap). Bambusul nu are nici el nevoie de foarte multa atentie; creste rapid si in conditii de lumina scazuta.

Plantele decorative prin flori

Plantele decorative prin flori care se ingrijesc usor si merita atentia unui gradinar incepator sunt amaryllis, begonia si violetele africane.

Amaryllis ori crinul de camera face flori superbe, in culori intense: rosu, roz sau galben; poate atinge 50-60cm inaltime, iar florile trebuie indepartate dupa ce se ofilesc.

Begonia este o floare foarte populara pentru gradini, dar si pentru interioare: are frunze lucioase, flori rosii, albe, galbene sau roz si poate creste pana la 22cm inaltime.

O alta optiune sunt si violetele africane, care au flori deosebit de frumoase, in nuante ce variaza de la alb-roz pana la mov sau albastru.

Votati articolul

Ce plante de interior sa alegi
Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 8 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 5 =