Scarile din casa ta sunt sigure pentru copiii mici?

Scarile din casa ta sunt sigure pentru copiii mici?
Adaptarea la viata de familie este o experienta ce schimba profund viata adultilor din clipa in care devin parinti. Procesul de adaptare incepe cu transformarea casei intr-un mediu prietenos cu noul membru al familiei. In esenta, aceasta transformare a casei presupune eliminarea pericolelor potentiale.

 

 

 

 

Bebelusii si copiii mici sunt condusi de curiozitate si exploreaza continuu mediul inconjurator. Ei adora sa experimenteze si sa admire frumusetea si magia din jurul lor, insa nu se gandesc nicio secunda la pericole, de aceea trebuie sa ne gandim noi la ele si sa le prevenim. Unul dintre lucrurile pe care le putem face este sa ne asiguram ca scarile din casa sunt cat se poate de sigure pentru ei.

Multi parinti considera destul de dificil procesul de reamenajare a scarilor. Daca podeaua este lustruita, cu siguranta se va aluneca pe trepte, mai ales ca cei mici de dezechilibreaza foarte usor. Este necesara montarea unor porti de siguranta la ambele capete ale scarilor, iar balustradele de sticla trebuie verificate sa fie foarte bine fixate. 

Pentru inceput, porneste de la urmatoarele sfaturi:

1. Portile de siguranta pentru scari se monteaza la ambele capete ale scarilor si au rolul de a-l impiedica pe copil sa acceseze scarile fara acordul si supravegherea parintilor. Pentru ca sunt atat de importante, portile trebuie sa fie fixate perfect. Copiii vor trage de ele, le vor forta si vor incerca tot felul de metode a trece de ele cand parintii nu sunt atenti.
Tine cont de faptul ca nu exista o marime standard a portilor de siguranta pentru scari.  Sfatul meu este sa apelezi la un mester care sa monteze portile alese de tine, astfel sa se potriveasca perfect cu peretii, balustrada si podeaua. Daca primele doua trepte nu au balustrada, cu atat mai mult este necesar sa apelezi la un specialist.

2. Mentine calitatea excelenta a balustradei. Prevenirea eventualelor accidente in casa este posibila in familiile cu copii mici prin mentinerea elementelor scarii la cel mai inalt standard de calitate. Acorda o atentie deosebita balustradei de inox, a stalpilor si axelor sale, deoarece aceste componente joaca un rol major in siguranta.
Asigura-te ca elementele balustradei sunt pozitionate corect si bine fixate. Bebelusii si copiii mici vor trage de ele, vor arunca lucruri printre ele - vei fi surprins(a) de ingeniozitatea ideilor lor! Totul trebuie sa fie durabil si atasat ferm, fara sa provoace nici cea mai mica zgarietura.

3. Podeaua scarilor nu este alunecoasa! Pe treptele scarilor se pot impiedica sau aluneca atat adultii cat si copiii. Pentru a proteja toti membrii familiei si eventualele bone atunci cand urcati sau coborati scarile, verificati fiecare covoras in parte sa fie intreg si bine fixat de treptele scarilor. 

Daca treptele sunt lustruite, copiii pot aluneca atat cu sosete cat si cu papuci de casa (pe care cei mici nu-i poarta niciodata, ei preferand sa stea desculti prin casa). Nu lasa pe trepte ghivece cu flori sau alte elemente decorative, nici tablouri la care sa ajunga usor, cel putin in primii ani de viata pana cand inteleg logic regulile casei. Stabileste de la inceput ca treptele scarilor nu sunt locuri de depozitat jucarii sau ascuns masinute.

Daca ai nevoie de ajutor, contacteaza echipa de experti in balustrade si scari de la Faber Metal Design formata din arhitecti, ingineri, designeri si muncitori bine pregatiti.

Votati articolul

Scarile din casa ta sunt sigure pentru copiii mici?
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 4 =