Ce fac rusii in gradina cu rachetele balistice

Ce fac rusii in gradina cu rachetele balistice
28 de rachete balistice provenind din lansatoarele sovietice de tip Grad au fost descoperite in regiunea Novosibirsk, Rusia, relateaza intr-un amplu articol ziarul Pravda. Rachetele se aflau in apropierea satului Morozovo, unde un localnic le folosise pentru a-si imprejmui gradina de legume.

Informatiile despre prezenta rachetelor in zona au fost primite printr-o sursa de la administratia locala, si au ajuns rapid pe birourile serviciilor moscovite de securitate. De aici, o echipa de interventie s-a deplasat rapid, existand presupunerea ca acolo s-ar afla un depozit de munitie utilizat de teroristi.

Ajunsi la fata locului, specialistii au descoperit 28 de rachete, din fericire dezamorsate, asezate vertical in perimetrul care delimita gradina de legume a unui localnic. Rachetele serveau drept stalpi de sustinere pentru un gard.

Dupa o scurta inspectie, echipa tehnica a ajuns la concluzia ca rachetele nu prezinta nici un fel de pericol, ele fiind de fapt rachete de manevra care nu contin incarcatura periculoasa. Au luat totusi decizia de a le detona pe un camp din apropiere, pentru a nu incuraja si alti fermieri din zona in ingeniozitatea lor de a folosi echipamentele militare in gospodarie.

"Oamenii sunt siguri ca isi pot da singuri seama de gradul de periculozitate al unor astfel de improvizatii. Asemenea cazuri izolate se pot transforma insa cu usurinta in adevarate tragedii", a declarat un purtator de cuvant al serviciilor ruse de securitate.

Sistemul lansator de rachete Grad contine 40 de rachete 128 mm, utilizate pe scara larga in conflictele din fosta URSS, datorita fiabilitatii lor si a razei de actiune de peste 20 km. Ele au fost introduse in dotarea Armatei Rosii in 1963, in prezent ele fiind depasite si abandonate in vechi depozite militare.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 3 + 5 =