Luna octombrie in gradina de legume

Luna octombrie in gradina de legume
Luna octombrie este o perioada "plina" pentru legumicultori, lucrarile de recoltare si ingrijire a culturilor aflate pe rod suprapunandu-se cu lucrarile de curatare a terenului si de pregatire pentru cutlturile ce urmeaza sa fie infiintate din toamna.

Lucrarile de recoltare sunt in plin sezon la castraveti, ardei, gogosari, la tomate (inclusiv gogonele), la radacinoase (telina, morcov, pastarnac, sfecla rosie), la varza alba si varza rosie, conopida, ridichi de luna, salata si spanac.

Are loc, in aceasta luna, transportul legumelor catre depozite sau pregatirea (igienizarea depozitelor), acolo unde fermierul dispune de aceste facilitati.

Tot in octombrie, incepe recoltatul la ultimul ciclu la tomate in solarii.

Octombrie este luna in care se incepe semanatul spanacului pentru anul urmator. De asemenea, se planteaza ceapa si usturoiul pentru stufat. Pe masura ce sunt desfiintate alte culturi existente, au loc lucrari de pregatire a terenului - sapare, incorporare gunoi de grajd descompus.

Se depoziteaza la adapost turba, mranita, gunoiul de grajd nisipul si alte componente pentru obtinerea amestecurilor pentru rasadnite.

Votati articolul

Luna octombrie in gradina de legume
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 2 + 3 =