3 pasi in crearea unui plan de gradina

3 pasi in crearea unui plan de gradina
Cine crede ca numai primavara si vara sunt perioadele cele mai aglomerate cand vine vorba de lucrul in gradina, uita ca toamna e momentul in care de obicei se face planul pentru amenajarea gradinii in anul urmator.

Pentru a nu uita nici un detaliu important, planul de amenajare al gradinii trebuie scris pe hartie. Scrie speciile de flori alese si locul unde urmeaza sa le plantezi, eventuale combinatii pentru straturi si borduri mixte; specii de legume, moudl in care le vei cultiva, metode ecologice de combatere a buruienilor si daunatorilor prin cultivarea plantelor companion.

Alege locul fiecarei specii in functie de cerinte, astfel incat sa beneficieze de cele mai bune conditii. Daca au nevoie de soare puternic, pentru speciile respective trebuie aleasa o expunere totala la soare; la fel, alte specii se dezvolta mai bine in umbra sau la semi-umbra. Alte specii au nevoie de o anumita calitate a solului, de anumiti nutrienti.

Daca planuiesti o gradina de legume, ia in consideratie rotatia culturilor. Practicata chiar si la scara mica, rotatia culturilor aduce un plus de calitate si o productie mai mare. Pe scurt, pamantul incepe sa isi piarda din nutrienti daca pe acelasi loc sunt cultivate aceleasi specii de legume, plus ca aceasta e calea perfecta prin care solul ajunge sa fie infestat cu anumiti daunatori.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 1 =