TURMERICUL

TURMERICUL
TURMERICUL
Planta tropicala perena, turmericul sau curcuma, cum mai este denumit, este folosit inca din antichitate pentru vopsirea hainelor sau pentru condimentarea mancarii. Inalt de pana la 1 metru inaltime, cu frunze asemanatoare celor de crin si cu flori de un galben pal, are nevoie de o clima calda si umeda si de un sol nisipos. Dar partea folosita drept condiment sau colorant se afla sub pamant, este vorba de radacina plantei. Rizomul turmericului are o coaja dura, galben maronie, iar in interior este de un portocaliu intens. Pentru a fi folosit, rizomul de turmeric este fiert ore in sir, uscat in cuptoare enorme si apoi transformat intr-o pulbere fina de culoare galbena. In India, turmericul se gaseste in aproape orice fel de mancare, mai ales pentru a pigmenta preparatele dulci. In Asia de sud-Est este preferat condimentul proaspat care este folosit in preparatele cu curry. In bucataria occidentala este folosit mai mult pentru a colora sucurile, inghetata, iaurtul, untul, branza. Turmericul mai este folosit ca aditiv alimentar (E100) pentru a proteja alimentele de razele solare.

Votati articolul

TURMERICUL
Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Comentarii 1 comentarii

Nicoleta 26 Octombrie 2015
Cum rad radacina de turmeric?

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =