Zona verde - DECORATIVE, DAR FOARTE TOXICE

Zona verde - DECORATIVE, DAR FOARTE TOXICE
Marul-iubirii (Solanum pseudocapiscum) este o planta perena, apartinand aceleiasi familii ca si rosiile, cartofii si vinetele.
Cu flori albe si delicate in forma de stea care apar de-a lungul verii, urmate in toamna de fructe mici si rotunde care la inceput sunt verzi, devenind apoi stacojii, planta poate ajunge si la 1 m inaltime daca este ingrijita corespunzator. Alege un loc insorit pe balcon sau in gradina, iar iarna ai grija sa o muti langa o fereastra orientata spre sud, dar nu langa radiator. Caldura excesiva si uscaciunea pot provoca caderea frunzelor si a fructelor. Pentru a preveni atmosfera uscata, pulverizeaza zilnic apa pe frunze. Planteaza marul-iubirii in sol bogat, bine drenat, pe care sa il mentii umed pe toata perioada cresterii, si hraneste planta o data la doua saptamani, dar doar pana cand apar fructele. Atentie: nu incerca sa gusti fructele si tine planta cat mai departe de copii si animalele de companie. Toate partile ei sunt toxice!

Votati articolul

Zona verde - DECORATIVE, DAR FOARTE TOXICE
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 5 + 5 =