Reguli pentru realizarea buchetelor de flori taiate

Data | 00 0000
In Japonia, aranjarea florilor constituie o adevarata arta, care se supune principiilor Ikebanei.
Aceasta arta veche de 13 secole, este foarte pretuita si astazi, existind nenumarate scoli renumite pentru acest domeniu.
O regula fundamentala a Ikebanei este ca florile se asaza asimetric si in asa fel incat sa nu fie toate la aceeasi inaltime (se subordoneaza una alteia). Scheletul unei astfel de compozitii florale este alcatuit din trei linii sau elemente.
"Shin" este floarea sau tija principala cea mai lunga, care constituie axul compozitiei si simbolozeaza cerul. El se asaza in pozitie verticala si apoi se inclina putin intr-o parte.
"Soe" reprezinta floarea cu tija secundara, a carei lungime este egala cu 2/3 sau 3/4 din lungimea tijei principale. Se pozitioneaza in fata tijei principale, cu o inclinatie crescuta, formand un unghi de 45 de grade fata de verticala. Simbolismul florii secundare este omul.
"Hikae" este floarea sau tija tertiara a carei lungime este egala cu 3/4 din lungimea tijei secundare si se asaza in aceeasi parte cu primele doua, sau in partea opusa cu o inclinatie mai mica, de aproximativ 60-75 de grade. Simbolizeaza pamantul.
Pe langa aceste trei elemente principale se folosesc si elemente ajutatoare, pentru completare, adica si alte flori sau frunze. Este esential insa ca acestea sa fie subordonate, ca dimensiuni si colorit, elementelor principale.
Subordonarea din punct de vedere al coloritului se face astfel: florile deschise la culoare trebuie sa fie mai inalte, iar cele de culori mai inchise sa ocupe partea bazala si frontala a compozitiei. Structura de baza creeaza astfel o multime de posibilitati, dand frau liber imaginatiei fiecarui creator.
Comentarii 0 comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.