Folosirea plantelor ca flori taiate

Folosirea plantelor ca flori taiate
Culorile si forma florilor ne face sa le dorim cat mai mult in jurul nostru – cumparam buchete de flori pentru a ne impodobi locuintele, pentru a ne bucura de frumusetea lor sau pentru a insoti mesajele aniversare. In plus, la unele flori, farmecul culorilor est edublat de un miros suav.

Desi unele flori nu traiesc prea mult ca plante taiate, exista si specii rezistente; de exemplu, pentru un buchet rustic, se poate combina gura-leului cu mixandra – ele pot fi taite cu boboci si lasate sa isi temine inflorirea in vase cu apa. de frumusetea acestor flori ne putem bucura chiar si mai mult de o saptamana.

Ca flori taiate conteaza foarte mult speciile cu coada lunga, cu tulpini florale inalte si cu port drept. Cine vrea sa cultive plante pentru a le folosi ca flori taie, trebuie mai intai sa tina cont de aceste cerinte. O alta calitate este culoarea: in general, sunt preferate florile albe sau rosii. Florile albe sunt cautate pentru anumite ocazii, pe cand cele in culori vii, aprinse, sunt mai ales cautate pe timpul verii.

Plantele anuale si bisanuale pentru flori taiate nu se cultiva numai pentru sezonul de vara si toamna, ci si iarna. Cultura plantelor pentru flori taiate in timpul verii si toamnei este o activitate simpla si usoara; cel mai greu se obtin florile pe timpul iernii. Speciile si varietatile trebuie alese foarte bine. Succesul cultivarii lor depinde foarte mult de cantitatea de lumina. Cu cat toamna va fi mai uscata si cu soare, deci mai calduroasa, cu atat va fi mai favorabila plantelor destinate culturii tarzii de iarna.

Votati articolul

Folosirea plantelor ca flori taiate
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 1 + 5 =