O chiuveta veche devine jardiniera

O chiuveta veche devine jardiniera
Ai o chiuveta veche si nu stii ce sa faci cu ea? Nimic mai simplu: transforma obiectul intr-un ghiveci si planteaza in el flori atarnatoare.

Ideea le apartine celor de la DejaVuDesign si poate fi adaptata si la chiuvetele cu burta mare care exista la noi. Pentru a le masca, planteaza flori atarnatoare precum petunia, lonicera sau lantana.

Prinde bine chiuveta de un gard sau perete, cu ajutorul unor suruburi si leaga cu o plasa de sarma sau plastic, scurgerea – pe acolo poate sa cada tot pamantul, chiar daca o infunzi cu pietre. Adauga pamant de calitate si alege specii de plante care vor masca cuva sau zona un care erau robinetele. Alt criteriu de alege a plantelor presupune ca acestea sa aiba aceleasi necesitati de lumina/soare, apa si fertilizatori.

Sunt recomandate: petunii, muscate si alte plante atarnatoare sau in combinatie cu alte specii care nu depasesc 20-30 cm inaltime; din aceasta ultima categorie, sunt recomandate: craitele, nu-ma-uita, iarba decorativa.

Plantele se vor uda in functie de specie; ca regula generala, udarile se fac zilnic pe timpul verii, cand temeperaturile sunt foarte crescute, insa se tine seama si de momentul in care pamantul se usuca la suprafata.

Votati articolul

O chiuveta veche devine jardiniera
Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 - 2 =