5 modele de chiuvete din marmura potrivite pentru o baie minimalista

5 modele de chiuvete din marmura potrivite pentru o baie minimalista
Baile minimaliste sunt functionale, eficiente si, adesea, si ies in evidenta. Stilul curat si unitar este obtinut prin eliminarea decoratiunilor si a obiectelor inutile si transformarea materialelor de constructie si a elementelor de mobilier in obiecte decorative.

Intr-o baie minimalista, elementul principal poate fi unul dintre numeroasele modele de lavoare din marmura naturala pe care le aveti acum la dispozitie:

Scobitura in blat

Blatul de marmura instalat de la un capat la celalalt al peretelui, cu oglinda si chiuveta, este ideal pentru un design minimalist. In partea inferioara, acesta poate fi inchis cu usi de mobilier si organizatoare. La fel de bine, locul de sub blat poate fi lasat liber. O alegere surprinzatoare poate fi confectionarea la comanda a unui blat din marmura cu scobitura in forma de lavoar. In aceasta varianta, lavoarul si blatul sunt in armonie si continuitate perfecta, deoarece fac parte din acelasi intreg. Daca vrei ca stilul minimalist sa fie dus la extrem, poti ciopli neglijent coltul din dreptul lavoarului, ca o piesa de lego neterminata.

Lavoar pe blat

Tot cu ajutorul unui blat poti crea un alt ansamblu practic si interesant: cel cu lavoar din marmura deasupra. Acesta poate fi din acelasi material cu suprafata pe care va fi asezat, in aceeasi culoare sau dimpotriva. In acest tip de amenajare, chiuveta ramane element unic de design, insa devine protagonist si atrage toate privirile. Restul blatului poate fi eliberat de tot ce este inutil. O amprenta a stilului minimalist poate fi asezarea unei plante iubitoare de umiditate in colt.

Chiuveta sub nivelul blatului

Tot pentru un stil minimalist poti instala tot o chiuveta din marmura, dar, de data aceasta, sub nivelul blatului. Acest tip de amenajare te ajuta sa ridici nivelul blatului cu pana la douazeci de centimetri mai mult decat in varianta de mai sus, unde trebuia coborat pentru a face loc lavoarului asezat deasupra. Daca ai mobilier de baie sub blat, ai parte de mai mult spatiu de depozitare.

Lavoar cu picior

Daca vrei sa reduci la maxim conceptul de minimalism, alege ca mobilierul de baie sa se rezume exclusiv la spatiul din dreptul chiuvetei. Marmura se poate prelungi din lavoar pana la pardoseala, mai ales daca acopera tevile de alimentare si scurgere. Elementul de decor este chiuveta, care poate fi dublata de o oglinda de efect. Intrucat piesele din interior sunt reduse la minim, acest tip de amenajare nu este potrivit pentru baia principala, insa, se potriveste perfect pentru o baie de serviciu.

Chiuveta la dublu

Designul minimalist isi propune sa-ti simplifice si eficientizeze viata. Pentru a castiga timp pretios dimineata, machiajul si barbieritul se pot desfasura concomitent. Trebuie doar sa instalezi doua chiuvete alaturate, cu doua oglinzi distincte sau una imensa de la un capat la celalalt. „Partea” fiecaruia poate fi marcata prin unul sau doua obiecte distinctive, fara a aglomera inutil spatiul vizibil de pe blat. Toate celelalte isi vor regasi locul in spatiile de depozitare din mobilier. Chiuvetele din marmura pot fi asezate pe blat sau ingropate in mobilier. Sau, in libertatea stilului minimalist, poti inova cu alaturarea a doua tipuri de lavoare: unul deasupra, celalalt sub blat.

Designul minimalist isi propune sa aduca mai multa ordine in camera in care iti incepi si iti inchei ziua, si in care cauti clipe de relaxare. Marmura este un material natural definitoriu pentru acest stil, deoarece este scumpa, rece, impunatoare si nu permite multor obiecte sa-i stea alaturi.

 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns


Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Intrebare antispam: 4 + 5 =